L’eurodiputat Nart és l’advocat del presumpte cap jihadista detingut a Madrid

Lahcen Ikassrien va ser entrevistat per Jordi Évole a 'Salvados'
Lahcen Ikassrien
Lahcen Ikassrien

Una de les nou persones detingudes a Madrid per, suposadament, haver format una xarxa de captació de jihadistes al servei del grup islamista sunita ISIS (Estat Islàmic d’Irak i Síria) és, segons fonts de la investigació, Lahcen Ikassrien. Aquest exconvicte de la presó nord-americana de Guantánamo, considerat el líder d’aquest grup per la Policia, té com a advocat defensor a Javier Nart, eurodiputat per Ciutadans, formació ja integrada en el grup dels liberal demòcrates (ALDE) al Parlament Europeu. Ikassrien, absolt per la Justícia espanyola el 2006 perquè no es va acreditar amb proves suficients el seu vincle amb Al Qaeda, torna a estar en el punt de mira.

Nart va qualificar en el seu moment la situació d’Ikassrien, la de pres acollit a Espanya en compliment de l’acord entre l’Estat i els EUA, com un escàndol i va aconseguir que fos alliberat. Posteriorment, Ikassrien va esdevenir una icona d’Amnistia Internacional, ONG amb què va col·laborar per denunciar la situació dels presos a Guantánamo.

En el seu judici a Espanya havia declarat el seu desacord amb el terrorisme islamista, però es va manifestar d’una manera ben diferent en la seva intervenció, el 2011, al programa Salvados, de LaSexta. En aquella ocasió, va defensar els talibans com a “musulmans normals, no radicals” i va justificar els atemptats de l’11 de setembre del 2001 als EUA. A més, va dir que “els americans algun dia han de pagar, però com, no ho sé… atemptats, el què sigui, no ho sé…”. “No estic disposat a atemptar contra la llei, de moment”, va asseverar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides