“Monarquia fora!”

L'esquerra mostra al Congrés el seu rebuig a la Corona
El portaveu d'Amaiur, Sabino Cuadra, aquest dimecres al Congrés
El portaveu d'Amaiur, Sabino Cuadra, aquest dimecres al Congrés

Monarquia fora, visca Euskal Herria lliure i republicana!“, ha dit, ikurriña en mà, el portaveu d’Amaiur, Sabino Cuadra, aquest dimecres al Congrés, just quan acabava la seva intervenció en el debat d’abdicació del Rei.

Victorejat per la bancada abertzale i escridassat pels populars, la intervenció d’Amaiur ha estat la més reivindicativa des les que han passat pel faristol de la cambra baixa.

Des d’ERC, Alfred Bosch, ha aprofitat el seu torn per demanar que la ciutadania pugui exercir el dret a decidir quin règim governa el país: “Els pobles no s’hereten, no som un moble que passa de pares a fills”.

Duran Lleida ha demanat a Felip VI “sensibilitat” a les demandes de Catalunya. I Cayo Lara, d’IU, ha preguntat a la Cambra “per què la República no és estabilitat? Volem un referèndum”. Compromís també ha demanat que “puguin parlar 22 milions d’espanyols”.

Malgrat les veus discordants que han ressonat al Congrés, l’encara líder socialista, Pérez Rubalcaba, ha assegurat la successió de la Corona perquè això significa “complir la Llei”. D’aquesta manera, els vots de PP i PSOE blinden l’abdicació del Rei Juan Carles i obren la porta al regnat de Felip VI. Minuts abans de les 13h, l’hemicicle ha donat llum verda a l’abdicació per 299 vots favorables, 19 en contra i 23 abstencions.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari