La nit que molts alcaldes de CiU van dormir malament

Molts alcaldes socialistes ja fa mesos que temen per la seva continuïtat en el càrrec després de les eleccions de l’any vinent. Els resultats de les eleccions espanyoles del 2011 i les autonòmiques del 2012 van posar de manifest el risc que en la convocatòria del 2015 no repeteixin els resultats que els van portar a l’alcaldia.

Després de les eleccions europees de diumenge, molts alcaldes convergents s’han sumat a aquest patiment. Començant pel mateix alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ho deixaria de ser si les pròximes eleccions reproduïssin els resultats de les europees.

I qui diu l’alcalde de Barcelona, diu el de Girona, el de Berga, el de Manresa, el de Figueres, el de Mataró i els de centenars de localitats que tenen alcalde de CiU i on la primera força electoral ha estat ara Esquerra Republicana.

Alguns alcaldes socialistes han abandonat el càrrec un any abans dels comicis i seran els seus successors els que hauran d’intentar la difícil proesa de salvar l’alcaldia pel PSC. Passarà això, ara, amb els alcaldes de CiU que noten que se’ls mou la cadira?

Alguns d’ells ja fa temps que remuguen per sota el nas, però sense que el seu neguit arribi als mitjans de comunicació o a la direcció del partit que presideix Artur Mas. El neguit i les queixes són més paleses en els alcaldes que ho són en representació d’Unió Democràtica. N’hi ha que han fet ja contactes amb les delegacions locals d’ERC per mirar de pactar una candidatura conjunta a les pròximes eleccions municipals. O, simplement, passar-se al partit d’Oriol Junqueras directament.

Molts alcaldes convergents dormen pitjor des de diumenge. Les protestes d’alguns militants ja han aparegut a Twitter. I als responsables d’organització de CDC i UDC se’ls ha girat feina.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari