El Multireferèndum no es resigna a la prohibició

Els seus promotors recorreran davant el Suprem l'acord de la Junta Electoral Central
multireferendum tarrega
multireferendum tarrega

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit aquest dimarts prohibir que els dies 24 i 25 de maig se celebri el Multireferèndum, la iniciativa de democràcia directa convocada per un grup d’entitats socials a Catalunya. En la seva decisió ha pesat l’oposició manifestada per PP, PSOE, UPyD, Vox i Cilus.

Segons la resolució de la Junta, el Multireferèndum interfereix en les jornades de reflexió i votació de les pròximes eleccions europees. En concret, assenyala que aquesta iniciativa és contrària a la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) i que el caràcter de les preguntes que planteja és d'”indubtable naturalesa política” i pot influir en els comicis europeus, i destaca tanmateix la presència de la CUP entre els impulsors de la mateixa, malgrat que no participa en la contesa electoral europea. D’altra banda, ha manifestat que la iniciativa es podria tirar endavant sense problemes a partir de dilluns vinent.

Reacció dels promotors
Malgrat això, els organitzadors del Multireferèndum no pensen suspendre la consulta, que aquest cap de setmana engega la seva fase de votacions presencials.

De fet, han manifestat la seva intenció de recórrer al Tribunal Suprem per la via contenciosa administrativa l’acord de la Junta Electoral Central i han sol·licitat la suspensió cautelar d’aquesta resolució adversa a la consulta fins a l’esgotament de les vies legals per defensar-la.

Els promotors del Multireferèndum esgrimeixen el vistiplau de la Junta Electoral Provincial de Girona a la seva iniciativa. No obstant això, val a dir que la decisió de la JEC és una resposta a una qüestió elevada per les juntes provincials de Barcelona i Tarragona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides