Mossos i bombers esbronquen Mas

200 agents rebutgen les retallades i la politització del Dia de les Esquadres
mossos mas
mossos mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut xiulets i soroll de petards de part d’uns 200 agents dels Mossos d’Esquadra i de bombers quan es disposava a accedir, aquest dilluns, a l’auditori on presideix, per primer cop, els actes del Dia de les Esquadres, patró de la policia catalana.

 

Aquests agents han celebrat un acte alternatiu convocat pels sindicats SPC, SME-CCOO i CAT per rebutjar les retallades que han patit i la politització del Dia de les Esquadres. Tanmateix han tancat files amb els mossos imputats per la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez, reduït a cops al Raval, i d’altres companys seus implicats en els casos de la mort de l’actor Alfonso Bayart i del jove Yasir, a El Vendrell.

 

L’acte de protesta constata el distanciament entre la cúpula dels Mossos i la seva base pel que fa a l’enfocamnt del Dia de les Esquadres i del lliurament de condecoracions, amb què s’han distingit caps de seguretat d’empreses com Abertis o El Corte Inglés en lloc de premiar els agents, denuncia el sindicat SME-CCOO.

 

Rahola, premiada
L’escriptora i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional Pilar Rahola va ser distingida aquest dissabte com a Mosso de l’Any per la seva defensa de la policia catalana. Es dóna la circumstància que la protesta dels mossos contra Mas, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i la cúpula dels Mossos, motivada en part per la politització del Dia de les Esquadres, coincideix amb el lliurament, per primer cop, d’aquest premi, al qual optaven també l’historiador Joan B. Culla i l’escriptor Andreu Martin, tots ells seleccionats per haver-se pronunciat a favor dels Mossos i els seus valors.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari