Blindatge preventiu a l’ANC

Una nova agrupació, Essència, diu vetllar per la cohesió i contra "temptacions" d'il·legalització
carme forcadell
carme forcadell

Una cinquantena de membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han creat Essència, un grup que pretén protegir aquesta entitat independentista davant una eventual il·legalització per part de la Justícia espanyola. Essència fomentarà la cohesió i la pluralitat interna de l’ANC contra “possibles atacs polítics”, segons ha explicat la portaveu del nou grup, Raquel Torres.

La iniciativa sorgeix en el si de l’ANC després que el sindicat de funcionaris Manos Limpias denunciés, el març passat, l’Assemblea i la seva presidenta, Carme Forcadell, pels suposats delictes d’associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de fons públics, i demanés la il·legalització de l’entitat.

Sense amenaces de l’Estat
En la presentació d’Essència es va remarcar el caràcter preventiu i estratègic de l’agrupació. Malgrat que no perceben amenaces reals per part de l’Estat d’il·legalitzar l’ANC, els membres d’aquest grup detecten “temptacions” en aquest sentit, que expliquen per “la capacitat i potència de la assemblea per defensar el procés sobiranista”, per la qual cosa asseguren disposar d’una estratègia a seguir en cas d’il·legalització.

El decàleg, una alerta
Essència ha compilat en un decàleg les mesures per protegir l’ANC, fonamentat en reforçar la independència política d’aquesta entitat. Segons el nou col·lectiu, el document és també un toc d’alerta a la direcció, a la qual demana millorar la democràcia interna. La portaveu d’Essència ha explicat, en aquest sentit, que el Secretariat Nacional de l’ANC s’ha distanciat darrerament de les assemblees territorials.

Val a dir que l’ANC no ha publicat el naixement d’Essència en el seu web ni en el seu compte de Twitter, i que la presentació d’aquest col·lectiu s’ha produït pocs dies abans de les eleccions que renovaran el Secretariat Nacional de l’ANC, el pròxim 10 de maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides