Neix l’associació política de Bosch & Bosch

L'Asociación Ibérica para la Democracia y el buen Gobierno promou la creació d'un Estat ibèric
acta fundacional de Asociación Ibérica para la Democracia y el Buen Gobierno AIDEBU
acta fundacional de Asociación Ibérica para la Democracia y el Buen Gobierno AIDEBU

Poc abans que el president Artur Mas el distingís el maig passat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva «contribució a l’economia», l’empresari i enginyer Josep Maria Bosch, de 96 anys, va constituir amb els seus col·laboradors de confiança, entre els quals hi figura el notari Antoni Bosch, president provincial del PP de Barcelona, una sorprenent associació política que advoca per la creació d’un Estat ibèric i per un nou sistema electoral en el qual es prima el vot dels ciutadans amb més estudis o més èxits professionals.

La concessió de la Creu de Sant Jordi a Josep Maria Bosch encara aixeca polseguera, no només pel fet que el seu nom aparegués a la llista Falciani de presumptes defraudadors fiscals, sinó també per les seves estrambòtiques propostes polítiques, que difon a través de la pàgina web d’una fundació i d’una associació que ell mateix presideix i que ara es disposa a editar en un llibre.

Acta fundacional
El 9 d’abril de 2013, un mes abans de la cerimònia d’imposició de la Creu de Sant Jordi al palau de la Generalitat, Josep Maria Bosch va constituir l‘Asociación Ibérica para la Democracia y el buen Gobierno (AIDEBU) amb l’objectiu de contribuir a la reforma de les administracions públiques i «dignificar» la classe política.

En l’acta fundacional d’aquesta entitat, a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE, s’especifiquen els cinc membres que componen la seva junta directiva, de la qual sobresurten els noms del mateix Josep Maria Bosch, com a president, i del dirigent popular Antoni Bosch, secretari, que tot i la coincidència de cognoms no tenen cap relació de parentiu.

La presència del president provincial del PP en el patronat de la fundació Bosch Aymerich i en la junta directiva d’AIDEBU causa perplexitat entre altres dirigents populars que coneixen les dèries polítiques que Josep Maria Bosch difon a través d’aquestes entitats. Encara que Josep Maria Bosch sigui l’«ideòleg» i l’autor dels documents, Antoni Bosch figura en la junta directiva de l’associació de debat polític.

Círculo Ecuestre
Un selecte grup d’empresaris, entre els quals hi ha algun soci del Círculo Ecuestre de Barcelona, del qual Josep Maria Bosch n’és el «president honorífic vitalici» del seu senat, han rebut de mans d’aquest nonagenari enginyer articles i l’esborrany d’un llibre, encara inèdit, en el qual exposa un seguit de delirants propostes per regenerar la política com un elitista sistema electoral en què cada ciutadà podria exercir un determinat nombre de vots en funció de la seva vàlua professional i acadèmica.

El sistema Bosch tiraria per terra el principi constitucional que a cada ciutadà li correspon un vot perquè atorgaria el dret d’exercir vots addicionals pel currículum universitari, el domini de llengües estrangeres, la professió o els premis internacionals obtinguts, ja siguin esportius o artístics. Així, per exemple, una llicenciatura universitària donaria dret a un vot extra en qualsevol elecció, que serien 2 si es tractés d’un doctorat o, fins i tot, 10 si l’elector ha estat guardonat amb un Premi Nobel.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari