El CNI de la Generalitat

Per si no fossin pocs els problemes que afronta el departament d'Interior de la Generalitat amb les controvertides actuacions dels Mossos d'Esquadra, s'ha obert un nou front de polèmica amb les activitats il·legals que s'han realitzat, en els últims dos anys, sota la cobertura del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat)

Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

Aquest organisme, creat el 2009, és una fundació pública en la qual participen diverses conselleries i serveis específics de la Generalitat i té la seva seu a Reus.

Sota el paraigua del Cesicat, que en principi es va crear per vetllar per la seguretat de les telecomunicacions privades i públiques, es va activar un departament que, en contacte permanent amb els Mossos d’Esquadra, es dedicava a rastrejar les xarxes socials (Twitter, Facebook, YouTube…) a la cerca de missatges i intercanvis de comunicacions sospitosos de ser potencialment perillosos per a l’ordre públic. Aquest servei el venia prestant pel Cesicat l’empresa Incita –anteriorment denominada TB Security–, de l’empresari Gorka Jiménez.

 

AL SERVEI DELS MOSSOS
En els últims temps, hi ha hagut problemes laborals a Cesicat i també a Incita, la qual cosa sembla estar en l’origen de la fugida d’informació sobre aquestes activitats il•legals que, en nom del grup Anonymous, s’han anat difonent per lliuraments en els últims dies a través de la xarxa. La documentació que s’ha filtrat fa referència al sistemàtic monitoratge que realitzava Incita dels perfils i hashtags que considerava vinculats als moviments antisistema o a activistes socials –i també a polítics de l’esquerra radical– susceptibles d’organitzar convocatòries de protesta. Aquestes informacions, segons es desprèn de les captures de pantalla que s’han difós, eren transmeses a la conselleria d’Interior per al seu ús per part dels Mossos d’Esquadra.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari