Botín repesca Rato

L'expresident de la nacionalitzada Bankia, imputat per diversos delictes per la fallida de l'entitat, torna al Banco Santander com a assessor
Sense títol
Sense títol

El Banco Santander ha tornat a contractar l’exministre Rodrigo Rato com a assessor internacional del grup, que presideix Emilio Botín. L’expresident de Bankia està imputat per diversos delictes, entre ells els d’estafa i apropiació indeguda arran de la fallida de l’entitat, nacionalitzada al maig del 2012 en rebre una injecció de diners públics de més de 22.000 milions d’euros.

 

La imputació de Rato no ha impedit que les grans empreses espanyoles hagin decidit contar amb el seu suport i contactes en el món de les finances. Abans de ser repatriat pel Santander, César Alierta ja el va incorporar al consell d’assessors de Telefònica per als mercats europeu i llatinoamericà. No obstant, qui va ser ministre d’Economia sota la presidència de José María Aznar ha estat durant anys un dels pesos pesants del Fons Monetari Internacional (FMI).

 

Rato ja va treballar com a assessor de Botín entre el 2008 i el 2010, abans d’assumir la presidència de Caja Madrid, que més tard esdevindria Bankia. En aquella època, el referent econòmic de l’Espanya d’Aznar també va ser fitxat per La Caixa com a conseller extern del hòlding Critèria.

 

Segons ha informat el Banco Santander, la funció de Rato serà col·laborar amb l’entitat financera en la posada en marxa d’una estratègia global mitjançant l’aportació d’idees i suggeriments. Cobrarà uns 200.000 euros l’any.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari