Tisorada de 33.000 milions als pensionistes

El Govern pretén retallar més de 30.000 milions als jubilats espanyols
Sense títol
Sense títol

El Govern espanyol ha enviat al Consell Econòmic i Social l’avantprojecte de reforma de les pensions, mitjançant el qual pretén estalviar més de 30.000 milions d’euros en la propera dècada, diners que sortiran dels ingressos dels jubilats espanyols, que perdran poder adquisitiu.

El document redactat pel Govern del PP pretén aplicar a partir del proper mes de gener un canvi en el càlcul de les pensions, que passarà a actualitzar-se en funció dels ingressos i despeses del sistema en lloc de regir-se per l’IPC. L’altre canvi introduït per l’executiu és la introducció d’un nou paràmetre per mesurar la pensió que es rep des del principi de la jubilació. A partir del 2019, a més dels anys cotitzat o l’edat de jubilació, també es tindrà en compte l’esperança de vida a partir dels 67 anys.

Amb aquests dos canvis, l’executiu espera estalviar prop de 33.000 milions fins 2022, de manera gradual i creixent, de forma que en els tres últims anys del període, es preveu que l’estalvi sigui de més de 5.000 milions anuals. El resultat per als pensionistes és que poden veure devaluada la seva renda en els primers cinc anys de funcionament d’aquest nou indicador al voltant d’un 4%. El document va ser estudiat divendres passat pel Consell de Ministres i el vol tirar endavant abans de finals d’any.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari