El jutge imputa els tres últims presidents d’Adif

El magistrat considera que el tram de l'accident de Santiago estava mal senyalitzat
Accident Santiago
Accident Santiago

El magistrat Luis Aláez, titular del Jutjat d’Instrucció número tres de Santiago, ha citat a declarar com a imputats l’actual president d’Adif i els seus dos antecessors en el càrrec pel tràgic accident de tren que va costar la vida a 79 persones. La decisió s’ha fet pública aquest dimarts en una interlocutòria en la qual també se cita i acusa els consellers de l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries que han estat en el càrrec des de l’11 de desembre de 2011, data en la qual es va inaugurar la línia de tren Santiago-Orense per la qual viatjava l’Alvia que va descarrilar.

Concretament, hauran de comparèixer davant el jutge Gonzalo Ferre, actual president de l’empresa pública Adif, Enrique Verdeguer, nomenat pel PP després de la victòria de Rajoy a les generals, i Antonio González Marín, últim president d’Adif amb el govern socialista. Els tres declararan com a imputats per depurar responsabilitats. La línia va ser dissenyada durant el mandat de Zapatero, però va entrar en funcionament amb Rajoy de cap de l’executiu.

El magistrat ja havia apuntat amb anterioritat a Adif, malgrat que considera com a responsable directe al maquinista, doncs entén que l’empresa té part de culpa al no senyalitzar degudament el tram. Aláez va demanar a la companyia pública que identifiqués als responsables, sense trobar resposta de l’empresa.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari