Chacón: un disseny mediàtic

L'exministra de Defensa i el seu marit, Miguel Barroso, van crear un gran aparell de poder
Carme Chacón
Carme Chacón

Carme Chacón s’ha afegit a la llista de de dirigents polítics que han impartit classes al Miami Dade College, a Florida, un centre universitari públic on abans també hi han fet de professors l’expresident espanyol, José Maria Aznar i el polonès Lech Walesa. Com els mitjans ja han subratllat, el rector de la institució acadèmica és un anticastrista reconegut, Eduardo Padrón.

 

Chacón també participarà en tertúlies polítiques a Univisión, la principal cadena hispana dels Estats Units. Alguns han recordat aquests dies l’acte d’homenatge als cinquanta anys de la revolució cubana que va organitzar la Casa d’Amèrica de Madrid l’any 2009. Una iniciativa del marit de Chacón, Miguel Barroso, que dirigia el centre d’estudis després d’abandonar la Secretaria d’Estat de Comunicació.

 

Les contradiccions de tota mena acompanyen la vida d’aquesta parella ambiciosa que ha fet de l’afany de poder la seva única brúixola. Casada pel civil amb Barroso i lluint laïcitat aquell dia amb un vestit dissenyat per Rosa Clarà, diuen que tots els seus moviments estan dissenyats fins a l’últim moment per aquest exassessor de Zapatero. Barroso va ser un dels homes forts a La Moncloa en els anys del zapaterisme i alhora es va guanyar molts enemics en l’aparell del PSOE.

 

L’aspirant a liderar el PSOE i el seu marit van construir una formidable estructura de poder. Ell controlava els engranatges comunicatius en la primers anys de l’era Zapatero i ella ascendia de forma fulgurant en l’organigrama governamental. Va ser Barroso qui va preparar qui va preparar el repartiment de les llicencies de televisió en obert (que va suposar el llançament de Cuatro i La Sexta, entre d’altres), teixint una aliança amb Jaume Roures i convertint el diario Público en l’avançada d’un exèrcit mediàtic i polític que havia d’encimbellar la seva dona al cim del socialisme espanyol i a la Moncloa.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari