ERC i la CUP pugnen per aliar-se amb l’esquerra abertzale

Ambdues formacions han mantingut contactes amb representants d'EH Bildu per concórrer conjuntament a les eleccions europees
Sense títol
Sense títol

Tant ERC com la CUP s’han posat en els últims mesos en contacte amb l’esquerra abertzale per estudiar la possibilitat de concórrer conjuntament a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran la propera primavera.

Segons fonts d’Esquerra Republicana de Catalunya consultades per Catalunya Ràdio, la formació dirigida per Oriol Junqueras estaria disposada a concórrer conjuntament amb la CUP en una candidatura unitària amb l’esquerra abertzale, que participarà als comicis sota les sigles EH Bildu, que engloben a Sortu, Aralar, EA i Alternatiba.

Més difícil sembla la predisposició de la CUP a sumar-se a una coalició amb ERC. El cap de llistes de les eleccions catalanes, David Fernández, mostrava a finals de juliol la seva oposició a un front patriòtic en els comicis del maig vinent i plantejava la possibilitat de buscar aliances amb altres forces de marcat accent independentista i contràries a Europa, com l’esquerra abertzale, l’esquerra independentista galega o altres partits de regions amb menor sentiment nacionalista, però amb formacions minoritàries que si que defensen aquestes tesis.

Aquesta és la segona vegada que la CUP concorre a les eleccions europees, després de presentar-se en 2004 i decidir no fer-ho en 2009. D’antuvi, el portaveu de Sortu Pernando Barrena va escriure el passat 30 d’agost en el seu compte de Twitter que mentre EH Bildu representi per a l’esquerra abertzale “una aposta estratègica”, la CUP seran els seus “aliats preferents”. La decisió final sobre amb quines aliances concorrerà l’esquerra abertzale a les europees es decidirà abans del proper 15 d’octubre.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari