Els Polanco malvenen l’avió privat per eixugar deute

La família fundadora del grup Prisa de comunicació ha de pagar 287 milions en dos anys
Ingacio Polanco, president d'honor del grup Prisa
Ingacio Polanco, president d'honor del grup Prisa

Els hereus del fundador de el diari El País, Jesús Polanco, han d’afrontar el pagament de 287,7 milions d’euros en els propers dos anys després d’haver aconseguit refinançar el deute de 333 milions que arrossegava Timón, una de les seves societats patrimonials.

La família Polanco ha d’eixugar el deute pel venciment del crèdit al 2015, però les dificultats econòmiques que travessen els seus grups fan que s’hagin de seure a negociar amb la banca perquè podrien no abonar-ho tot dins el període establert, segons apunta elEconomista.

La societat té accions a Prisa, Tropical Hoteles o la Sicav Nomit Global, que han tancat l’exercici amb pèrdues. La delicada situació financera de Prisa ha passat també factura a la família Polanco, propietària del 35,7% de l’editora, entre d’altres mitjans, de El País, la Cadena Ser, Cinco Días o el diari esportiu AS.

L’editora que presideix Cerbián està immersa en un procés de renegociació del deute de 1.200 milions d’euros que vencen l’any vinent.

Aquesta situació ha dut Timón a tancar la venta de l’avió privat de la família, el Falcón, a principis d’aquest any, per la meitat, 3,83 milions, dels 7,47 en què estava valorat. Tot un símbol que la família ha intentat mantenir fins el darrer moment. L’any passat van haver de pagar 4 milions a Hisenda en concepte d’impostos endarrerits per intentar salvar l’aeronau.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari