Pressió contra les subvencions a les escoles d’elit

Ensenyament revisarà el curs vinent la renovació del concert econòmic que reben els centres educatius privats
Escola La Pineda L'H Opus
Escola La Pineda L'H Opus

A pocs dies del començament del nou any escolar, revifa el debat sobre les subvencions que la Generalitat concedeix a les denominades escoles d’elit. El curs 2013-2014 és l’últim en el qual regeix l’actual concert educatiu a centres privats. A partir del proper 1 de gener les escoles privades que ho vulguin podran sol·licitar a Ensenyament la renovació dels concerts per a un període de quatre anys. El Govern estudiarà les demandes i a partir de la primavera vinent decidirà quines renova.

 

ERC, aliat de l’Executiu d’Artur Mas en aquesta legislatura, ha traslladat a Ensenyament una proposta per retirar les subvencions a les 15 escoles de l’Opus Dei que segreguen els alumnes en funció del sexe, reivindicació ja tradicional entre els partits progressistes i els sindicats educatius que agafa ara embranzida arran de la precària situació econòmica actual.

 

Fonts del partit republicà han assegurat a EL TRIANGLE que ja han arribat a un principi d’acord amb el Govern, encara no rubricat, per garantir un finançament més equitatiu de les escoles privades concertades. La retallada motivarà una reducció de la quantitat destinada a concerts educatius, encara no concretada, i és probable que s’hagi de denegar la subvenció a algun centre. Està per veure si entre els afectats hi haurà les considerades escoles d’elit i aquelles, no sempre són coincidents, que separen l’alumnat per raó de sexe.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari