El Valle de los Caídos perd interès

Les visites al complex monumental es redueixen des de la seva reobertura fa un any
Salvador_Esteve
Salvador_Esteve

El tancament per obres del Valle de los Caídos no li ha anat bé al complex monumental on es troba enterrat l’exdictador espanyol Francisco Franco, que ha vist com perdia un 30% de visitants en l’últim any respecte a principis de segle.

La reobertura al juny de 2012 del monument, tancat des de desembre de 2009, ha anat acompanyada d’un encariment de l’entrada, que ha passat de valer 5 euros a 9 en els últims mesos. Malgrat el tancament per obres, el Govern va aprovar el passat 18 de juliol -dia de l’aniversari de l’alçament nacional- l’adjudicació de les obres per a la restauració de la portada de la Basílica de la Santa Creu.

El Valle de los Caídos ha passat de rebre prop de 450.000 visitants a l’any, segons l’Associació per a la Defensa del Valle dels Caiguts (ADVC) a les 360.000 que Patrimoni Nacional va reconèixer en els 11 mesos que va romandre obert en 2009. Ara, segons les dades publicades per El Confidencial Digital, provinents de fonts de Patrimoni Nacional, des de la seva reobertura al juny de 2012, 179.554 visitants van passar per les instal·lacions, malgrat que es preveia un fort repunt d’assistència a causa del període en el qual els devots no van poder assistir-ne.

Segons les mateixes fonts consultades pee El Confidencial Digital, en el que portem d’any han passat més de 150.000 persones, per la qual cosa difícilment s’arribarà a les xifres prèvies al tancament del complex monumental, que va perdent interès segons passen els anys. Malgrat això, el Govern no dubta a invertir més de 215.000 euros per a la seva restauració.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari