Les preguntes que hauria de respondre Mas pel cas Palau

El president Artur Mas compareix aquest dimecres al Parlament amb moltes preguntes a respondre sobre el presumpte finançament irregular de CDC
Artur Mas
Artur Mas

La comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya serà l’escenari aquest dimecres de la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular del seu partit -CDC- a través del cobrament de comissions per adjudicació d’obra pública.

 

Artur Mas, i per extensió CDC, haurà de respondré moltes preguntes sobre tots els indicis que apunta en les seves conclusions el titular del jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan. Segons el magistrat, Convergència podria haver cobrat 5,1 milions d’euros en comissions de l’empresa constructora Ferrovial a canvi de concessions d’obra pública. Unes comissions que abans passarien pel Palau de la Música per no aixecar sospita.

 

Les conclusions del jutge Pijuan, un cop finalitzat el període d’instrucció i a l’espera de la celebració del judici pel cas Palau, deixa a l’aire moltes sospites que s’hauran de provar, però que posa en una situació complicada al partit que lidera Artur Mas si no dóna explicacions oportunes i convincents sobre el que apunta el jutge. Repassem alguns dels indicis i que detalla en el seu escrit el magistrat i les qüestions que sorgeixen sobre el paper de CDC:

 

1-) Quina era la relació dels extresorers de CDC, Carles Torrent -ja traspassat- i Daniel Osàcar, amb els responsables del Palau de la Música?

 

2-) Quins contactes mantenien els extresorers amb els directius de Ferrovial imputats?

 

3-) En les agendes de Fèlix Millet i Gemma Montull s’han trobat apunts sobre reunions periòdiques entre Millet, Jaume Camps, Carles Torrent i el representant de Ferrovial, Pedro Bonaventura. Per quin motiu es reunien?

 

4-) Quin era el paper de l’exdiputat i històric militant de CDC, Jaume Camps, en els seus contactes amb Millet?

 

5-) En els ordinadors del Palau es van trobar documents amb el nom ‘Torrent’ que fan referència a la construcció de la Ciutat de la Justícia i en què consta el càlcul d’una comissió de Ferrovial del 4% a repartir, segons indica el jutge, entre CDC, Millet i Montull. Qui cobrava aquesta comissió? No tenia coneixement el partit d’aquestes suposades males pràctiques?

 

6-) El jutge apunta que altres “alts responsables del partit” haurien col·laborat en les negociacions per l’adjudicació d’obra pública, però senyala que la identitat d’aquestes persones no ha pogut ser desvelada. Artur Mas, que des del 2000 era el secretari general de CDC, no controlava el partit i els moviments dels seus dirigents?

 

7-) Per què el llavors president de la secció local de CDC de l’Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, va acceptar diners de Fèlix Millet per finançar una campanya electoral?

 

😎 Quines relacions mantenia la Fundació Trias Fargas -ara Fundació CatDem- amb el Palau de la Música i quins acords tancaven?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides