Gordó, testimoni del cas ITV

El conseller de Justícia, el convergent Germà Gordó, declararà com a testimoni en el cas ITV en què hi ha imputat Oriol Pujol
Germà Gordó
Germà Gordó

Els Fiscals Teresa Duerto i Fernando Maldonado han demanat al conseller de Justícia de la Generalitat, el convergent Germà Gordó, que declari com a testimoni en el cas ITV en el que figura com imputat l’exsecretari general del seu partit, Oriol Pujol Ferrusola.

 

El jutge instructor, Enric Anglada, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha acceptat la petició de la Fiscalia per citar a declarar el conseller de Justícia, així com l’exconseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena i el diputat de CiU, Eduald Casadesús, actual delegat de la Generalitat a Girona, que va participar en la tramitació de la llei sobre les ITV. Fonts jurídiques apunten que no hi ha cap impediment perquè Gordó presti declaració en qualitat de testimoni, encara que sigui el titular de Justícia.

 

Segons la Fiscalia, de les converses gravades per ordre judicial es dedueix que Germà Gordó, que en l’anterior legislatura era el secretari del Govern d’Artur Mas, tenia “coneixement de les negociacions” que duia a terme l’imputat Josep Tous amb empresaris del sector de les ITV. 

 

En una conversa, el 26 d’octubre de de 2011, Oriol Pujol i Josep Tous fan referència a Gordó de forma freqüent i feien aquests comentaris:


Tous: “Siguem proactius i anem al departament dient: ‘Escolteu, ens hem d’entendre'”.

Oriol: “Sí, però Josep, jo crec que anem lents. T’ho dic de veritat i t’ho he dit mil vegades, jo crec que anem lents”.

Tous: “Ah, però és que jo no marco el ritme. A veure, compte, jo…”.

Oriol: “Sí que el marques tu. Sí tu els hi dones el paquet resolt, aquest tiu et comprarà i, sinó, farem que compri”.

Tous: “Avui li he dit a Germà Gordó: ‘Germà, revisió d’ofici i empeny una mica’. Li he dit així”.

Oriol: “D’acord, d’acord”.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides