Aznar es lliura de declarar pels papers de Bárcenas

En la comptabilitat B del Partit Popular apareix anotat el pagament de més de 9.000 euros a 'JM'
Aznar amb Soraya
Aznar amb Soraya

El Jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz ha rebutjat citar a declarar com a testimoni a José María Aznar dins de la causa que investiga els sobresous i la comptabilitat B del PP, tal com havia sol·licitat l’acusació. Malgrat que en els ‘papers de Barcenas’ apareix anotat el pagament de més de 9.000 euros a ‘JM’, que l’Associació d’Advocats Demòcrates d’Europa (ADADE) entén que podrien referir-se a l’expresident del Govern espanyol, el magistrat ha denegat la citació.

La comptabilitat oficial del PP recull que José María Aznar va cobrar del seu partit entre 1990 i 1996 un total de 782.695 euros, però no ho fa amb els 9.195,49 euros que apareixen en els papers de Barcenas. Malgrat això, el jutge de l’Audiència Nacional no veu justificada “la pertinència i rellevància de tal testimoniatge a fi de la investigació”.

La Fiscalia Anticorrupció també es va oposar a la citació d’Aznar pel pagament de sobresous, ja que aquesta pràctica “no revela a priori cap activitat de naturalesa delictiva, que en qualsevol cas i pel temps en què van tenir lloc no podrien ser objecte de persecució”. D’altra banda, ADADE també havia sol·licitat que l’ex president expliqués en el tribunal si havia autoritzat els pagaments entre 1991 i 1995 a l’exconseller navarrès Calixto Ayesa, però el jutge tampoc ha considerat oportú que declarés per aquest concepte.

 

Rajoy no presentarà la declaració de la renda
El jutge Ruz ha descartat també la petició de sol·licitar la declaració de la renda a 40 membres del Partit Popular, entre els quals es troba l’actual president del Govern, Mariano Rajoy, els quals van rebre del PP diferents quantitats de diners.

A més del president, l’acusació també sol·licitava la presentació de les declaracions de la renda de la Vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría o de la presidenta de Castella-la Manxa, Maria Dolores de Cospedal, a més d’altres ministres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.