L’ICS retallarà un 11% el seu pressuposot pel 2013

Segons un document de l'ICS al qual ha tingut accés Metges de Catalunya els 8 centres hospitalaris públics catalans disposaran de 106,26 milions d'euros menys dels gastats l'any passat
rafael ribo
rafael ribo

El sindicat Metges de Catalunya ha tingut accés a un document intern de l’Institut Català de Salut (ICS) en què hi ha un apartat on es detalla la “preassignació” pressupostària als vuit hospitals públics i en termes globals la partida es redueix un 6,94%. Una xifra que significa 106,26 milions d’euros menys dels que es van gastar l’any passat.


Els hospitals més perjudicats

Els hospitals Arnau de Vilanova de Lleida i Vall d’Hebron de Barcelona seran els centres més damnificats per la retallada pressupostària prevista per al 2013, segons aquest informe signat pel la direcció gerència de l’Hospital de la Vall d’Hebron. En concret, aquests hospitals patiran una reducció de les partides del 8,36% i 8,04%, respectivament, sobre la seva despesa real de 2012.

 

Darrera de l’Arnau de Vilanova i el Vall d’Hebron, els hospitals més afectats per les retallades seran el Joan XXIII de Tarragona (-6,63%), Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (-6,39%), Josep Trueta de Girona (-6,33%), Germans Trias i Pujol de Badalona (-5,86%), Viladecans (-3,96%) i Verge de la Cinta de Tortosa (-3,71%).


Crítiques de Metges de Catalunya 

Segons aquest sindicat, si finalment la conselleria de Salut aprova aquesta tisorada els facultatius tindran “moltes dificultats” per mantenir la qualitat assistencial. En cas de produir-se aquesta retallada, que seria la tercera consecutiva, Metges de Catalunya considera que es deteriorarà l’accessibilitat als serveis sanitaris públics i podria empitjorar la situació de les llistes d’espera.

 

El sindicat majoritari en la sanitat pública ha advertit al Govern que l'”únic” responsable dels perjudicis que pugui ocasionar la disminució del pressupost sanitari sobre la qualitat del sistema i la salut de la població “serà l’executiu català”. En aquest sentit ha reiterat la seva petició que la sanitat quedi al marge de les retallades. 


L’ICS en un comunicat de premsa ha reconegut que treballa amb una previsió de decreixement pressupostari respecte el 2012, però ha assegurat que és impossible donar xifres exactes de la retallada perquè encara no s’ha aprovat el pressupost de 2013 en el Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.