Bronca al PSC per la via canadenca

Miquel Iceta defensa que la proposta és federalista, i no sobiranista
Sense títol
Sense títol

El Consell Nacional del PSC ha decidit aparcar, aquest dissabte, la ponència de partit que recull la proposta coneguda com a via canadenca, per donar solució a l’encaix de Catalunya a Espanya. La proposta, defensada pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va ser criticada durament per part dels membres del Consell Nacional dels socialistes catalans.

Entre les veus més crítiques que s’han aixecat, hi ha la del primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, qui va denunciar que la proposta es presentés primer a la premsa, abans de ser debatuda en els òrgans pertinents del partit. La via canadenca proposa que en cas que la reforma constitucional fracassés, s’elaboraria una llei de claredat, per determinar les condicions en les quals s’ha de celebrar una consulta sobre la secessió de la província. Aquesta és la proposta que va aprovar en el seu moment el Canadà.

Una de les altres veus crítiques dins del PSC amb aquesta proposta ha estat el primer secretari del partit al Maresme, Xavier Amor, i d’altres dirigents del partit com el diputat al Parlament, Ferran Pedret, l’exdiputada al Congrés, Isabel López Chamosa, l’exsenador Carles Martí, o l’exdiputat al Parlament, Joan Ferran. Els crítics amb la via canadenca, van demanar que es retirés el text de la ponència, i fins i tot, que es votés perquè és possés en evidència el rebuig al text.

Avui mateix, el líder del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista a TV3, ha defensat que la via canadenca és una opció federalista, que no té res a veure amb el sobiranisme, ni l’autodeterminació. Iceta ha assegurat que no ha quedat descartada, aquesta opció, i que es tornarà a plantejar al congrés del PSC que se celebrarà el pròxim mes de novembre.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari