La família del manter senegalès mort denuncia els Mossos

El Síndic de Greuges actuarà d'ofici per intentar aclarir les versions contradictòries dels fets
germa senagales
germa senagales

L’endemà de la mort d’un home senegalès durant un operatiu policial contra el ‘top manta’, han tornat els aldarulls a Salou, però de menor intensitat que els d’aquest dimarts. La marxa de protesta que ha concentrat uns 200 membres de la comunitat senegalesa pels carrers de la localitat ha començat cap a les 12 del migdia i s’ha dirigit a la plaça de Sant Jordi, on van tenir lloc la intervenció policial i la mort.

La família del manter considera que la caiguda fatal pel balcó no va ser accidental: en responsabilitza els agents i ha denunciat els Mossos d’Esquadra.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha reiterat la versió oficial, segons la qual cap agent va arribar ni tan sols a tocar el ciutadà senegalès. “Vam veure com li van relliscar les mans i volia agafar-se a un tendal però va caure al buit”, ha explicat Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos.

Sobre les contradiccions en les versions dels fets, el Síndic de Greuges ha decidit endegar una actuació d’ofici per intentar aclarir què va passar realment la matinada del passat dimarts i també per analitzar l’abast de l’activitat del ‘top manta’ a Catalunya.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari