La marea multicolor inunda Madrid contra les retallades

Professors, científics, treballadors socials i professionals sanitaris s'uneixen per defensar els serveis públics
mareas 26 abril
mareas 26 abril

“Sense educació no hi ha ciència, sense ciència no hi ha sanitat, sense educació, ciència i sanitat, no hi ha serveis socials!”. Amb aquest lema, la marea blanca, defensora de la sanitat pública, la verda, que lluita per l’educació pública, la taronja, que ho fa pels serveis socials, i la vermella, que recolza la ciència, protestaran plegades contra les polítiques adoptades en els seus respectius sectors aquest dissabte, 26 d’abril, a Madrid.

La manifestació, que anirà d’Atocha a Sol, serà la primera d’aquestes característiques des de les Marxes de la Dignitat del 22 de març passat. En el punt de mira dels manifestants hi ha les privatitzacions -incloses les encobertes, molt denunciades a Catalunya-, la davallada del pressupost dedicat a la Llei de Dependència, la minva de les beques, l’increment del preu de les matrícules, el mercantilisme de la ciència i l’auge de la privatització dels serveis socials.

Cita blanca a Lleida
El mateix dissabte, la marea blanca té previst mobilitzar-se a la capital del Segrià contra la creació d’un nou ens que agrupi l’Institut Català de la Salut i altres proveïdors, sota el lema “Per una sanitat 100% pública. Aturem el consorci!”. Creuen que comportarà un escenari en el sistema sanitari de Catalunya ple de dubtes per a la supervivència de la sanitat pública, la qualitat assistencial, el futur dels treballadors i la transparència en la gestió.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari