Robles avisa que la reforma del delicte de sedició no es farà pensant en el retorn de Puigdemont a Espanya

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha defensat que s'haurien d'ajustar millor les previsions del Codi Penal al que fan altres països europeus

Margarita Robles, ministra de Defensa (La Moncloa)

Margarita Robles, ministra de Defensa i magistrada en excedència, ha assegurat que “no s’ha de tenir por de fer unes modificacions” per reformar el delicte de sedició del Codi Penal per adaptar-lo a la realitat social del moment. No obstant això, s’ha de realitzar amb “calma” i evitant fer-ho per a “un cas concret”.

“A reformar el Codi Penal mai cal tenir por perquè el Codi Penal és una resposta a les exigències de la realitat social”, ha assenyalat. Ha aclarit que les seves declaracions les pronuncia “amb caràcter general” i sense relació al desig de partits independentistes del retorn a Espanya de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Reforma per exigència social

Qualsevol reforma, ha argumentat, ha de fer-se sempre en resposta a una exigència social: “El Codi Penal és la Constitució en negatiu. Ha de ser l’excepció i no la regla. Per tant, no cal tenir por quan la realitat s’imposa i hi hagi canvis al Codi Penal”.

La manera d’atemptar contra la seguretat de l’Estat no ha de ser necessàriament d’una forma física, sinó que pot ser mitjançant l’ús d’amenaces híbrides o d’un altre tipus”, ha assenyalat la ministra de Defensa.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha explicat que “no és fàcil arribar a un acord per reformar el delicte de sedició”. “S’haurien d’ajustar millor les previsions del Codi Penal a les quals en aquest mateix terreny fan els codis penals de tots els països europeus”, ha defensat a una entrevista a El Periódico de Catalunya.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari