L’ANC no es creu l’independentisme de Rufián

La presidenta Dolors Feliu no veu prioritari reunir-se amb Pere Aragonès i considera que ell hauria de proposar-li la trobada

Dolors Feliu, la presidenta de l’ANC
Dolors Feliu, la presidenta de l’ANC

Dolors Feliu, la nova presidenta de l’ANC, ha expressat aquest dijous dubtes “molt seriosos” sobre si Gabriel Rufián, el portaveu d’ERC al Congrés, és realment independentista. En una entrevista concedida al programa de La 2 i Ràdio 4 Cafè d’Idees, Feliu ha evitat projectar dubtes directament sobre si ERC vol la independència de Catalunya, però ha qüestionat que “almenys Gabriel Rufián la vulgui”.

Per a la presidenta de l’ANC, les declaracions sobre Carles Puigdemont per les quals s’ha disculpat Rufián “no són tan insignificants”, i ha destacat que el portaveu d’ERC al Congrés rigués mentre deia a TV3 que “tarat” és qui va proclamar la independència. Feliu considera que aquesta declaració “ens ensenya què està pensant”.

Sobre la llum verda del Parlament a la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, obtinguda gràcies als vots a favor d’ERC i Junts, la dirigent independentista ha advocat perquè “s’ha de defensar el català, sigui com sigui”, i ha rebutjat que l’ANC faci concessions per assolir consensos amb “els que no defensen el català”.

Durant la mateixa entrevista, s’ha preguntat “per què no” haurien d’escolaritzar-se nens a Andalusia en català i ha plantejat la mateixa pregunta sobre el fet que el català no sigui llengua oficial a Andalusia.

D’altra banda, Feliu no considera prioritari reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha afegit que hauria de ser ell qui li proposés la trobada a les entitats independentistes.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari