Argimon vol retirar les mascaretes en els interiors a tothom i de cop

Sanitat ja no continuarà donant les dades diàries de la covid i preveu un nou sistema de vigilància el 2023

Les mascaretes continuen a les classes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu amb bons ulls retirar de cop la mascareta en els espais interiors. Això, després que s’hagi anat ajornant la seva proposta de fer-ho progressivament, per edats. Argimon acceptaria que aquesta setmana el govern espanyol i les comunitats autònomes acordessin fer-ho massivament. En el cas de les escoles, el conseller insisteix que és urgent.

La retirada de les mascaretes dels espais interiors és una de les mesures que aquest dijous està sobre la taula del Consell Interterritorial de Sanitat, que es reuneix a Saragossa. També, de la Conferència de Presidents d’aquest cap de setmana.

Argimon, defensava fer-ho progressivament, començant a les escoles i per edats, però com que la decisió s’ha anat dilatant, ara veuria bé fer-ho de cop. El conseller diu que si després la situació es torna a complicar, sempre es pot fer marxa enrere.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous el nou sistema de vigilància de la covid-19, que s’ha batejat com la declaració de Saragossa, que és on s’han reunit. En resum, es deixaran de comptar tots els positius i es limitarà el control dels casos que siguin greus i al seguiment dels brots que hi hagi en entorns vulnerables, en risc d’exclusió social o en altres àmbits que es considerin d’interès.

Encara no hi ha data per posar en marxa la transició cap al nou sistema, que haurà d’estar plenament operatiu a tot l’Estat “abans del final del primer trimestre del 2023”. Un grup de treball haurà d’elaborar una proposta abans que acabi aquest 2022.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari