Argimon preveu quarantenes menys estrictes a partir de finals de març

El conseller de Salut adverteix que les agressions contra el personal sanitari estan augmentant, sobretot a l'atenció primària

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a RAC1

Foto: RAC1

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha pronosticat que quan passi la sisena onada, sempre que no aparegui una nova variant, s’iniciarà un nou mètode de gestió anomenat “vigilància epidemiològica reforçada“, que consistirà “a recollir mostres de diferents punts de Catalunya, amb unes 500 o 600 persones, per veure quins són els virus que estan circulant”. En una entrevista a RAC1, ha explicat que aquest canvi podria arribar a finals de març, i que comportarà quarantenes menys estrictes i la fi de la comptabilització dels casos un per un.

“Si la malaltia és fonamentalment lleu té poc interès comptar cas a cas“, ha afirmat Argimon, que també ha insistit que l’obligatorietat de dur mascareta als espais exteriors és una mesura innecessària que “no té molt de sentit”, i s’ha mostrat partidari de retirar-la en “primer lloc” a l’escola. El conseller ha defensat la gestió que s’ha fet en els centres educatius, i ha explicat que no es podien permetre tornar a tancar-los: “Un any més sense escola, era impossible”, ha assegurat el titular de Salut, que s’ha mostrat partidari de la presencialitat i ha remarcat que “per sort, entre nens, hi ha molt pocs casos que siguin greus”.

Argimon s’ha referit també a les agressions que pateixen els professionals dels centres sanitaris, i ha advertit que estan augmentant. Segons ha afirmat, cada any es donen unes 1.200, “majoritàriament són verbals” i sorgeixen “més a l’atenció primària que als hospitals”. De fet, aquest dijous, tres ambulatoris de Mataró (Maresme) han aparegut amb pintades “agressives, parlant d’assassins”, mentre que en les últimes setmanes, segons el conseller, també s’han produït agressions verbals al CAP de la Mina, a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), una de les quals va anar “més enllà del verbal”.

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari