Ciberatac contra la UOC

El centre assegura que l'atac, del tipus 'ransomware' com el que va patir la UAB, no ha compromès dades personals i que el campus virtual funciona en un 95%

Edifici de la UOC
Edifici de la UOC

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha anunciat aquest dilluns al matí que el seu campus virtual ja funciona amb normalitat en un 95% després d’haver patit un ciberatac aquest diumenge a la tarda.

El centre considera “resolta la incidència derivada” de l’atac, del tipus ransomware, patit pels seus servidors, mitjançant el qual els ciberatacants han demanat un rescat.

El ciberatac es va descobrir arran de la impossibilitat dels alumnes d’accedir al campus virtual en una època on han de lliurar treballs. LA UOC ha assegurat que no s’han compromès dades personals de professors i alumnes, i ha comunicat als alumnes que s’ampliaran els terminis de presentació de treballs.

Es tracta d’un ciberatac de les mateixes característiques, encara que d’un abast menor, que el que va patir la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el passat mes d’octubre, del qual encara no s’ha recuperat plenament.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari