El Papa Francesc defensa “el diàleg i la reconciliació” entre Catalunya i Espanya

El líder de l'Església catòlica creu que la unitat nacional no és possible "sense la reconciliació dels pobles"

El Papa Francesc, en una entrevista a la cadena Cope

Foto: @COPE

El Papa Francesc ha manifestat el seu punt de vista sobre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, en una entrevista a la cadena Cope, i ha instat el Govern català i el central a establir “un procés de diàleg i de reconciliació”, “el que no vol dir claudicar amb les postures pròpies”. El líder de l’Església catòlica ha remarcat que és crucial reconciliar-se amb la pròpia història, però lluny de les ideologies, ja que, a parer seu, “impedeixen qualsevol procés de reconciliació” i “destrueixen”.

“La clau en aquest moment, en qualsevol país que té aquest tipus de problemes, és preguntar-me si s’han reconciliat amb la pròpia història. Jo no sé si Espanya està totalment reconciliada amb la seva pròpia història, sobretot la història del segle passat”, ha assenyalat.

El Papa Francesc ha considerat que “unitat nacional és una expressió fascinant, però mai es valorarà sense la reconciliació bàsica dels pobles” i, en aquest sentit, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el d’Espanya, Pedro Sánchez, a “fer-se càrrec de la reconciliació i veure com duen a terme la història com germans i no com enemics”.

(Visited 203 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari