Creu Roja Girona atén quasi 4.000 persones més en vulnerabilitat extrema que fa quatre anys

Més del 60% d'usuaris de l'entitat es troben en aquesta situació, i bona part són "treballadors pobres"

Voluntàries de Creu Roja etiquetant els paquets d'ajut humanitari (ACN)

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en extrema vulnerabilitat el 2023, xifra que suposa un increment de prop de 4.000 usuaris en aquesta situació respecte al 2019, una situació que “preocupa” l’entitat “pel perill que passi a ser crònica”. El coordinador de Creu Roja a la demarcació de Girona, Jordi Martori, ha explicat que bona part d’aquestes persones són treballadors que no poden arribar a final de mes per la pujada dels preus o que no poden atendre necessitats bàsiques dels seus fills, com per exemple, comprar unes ulleres. A banda, també hi ha immigrants i persones que reben alguna prestació com l’Ingrés Mínim Vital, però que no arriben a pagar el lloguer i comprar aliments.

El total de persones ateses per Creu Roja el 2023 va ser de 53.018, una xifra similar a la del 2022. De totes elles, un dels col·lectius que va tornar a créixer va ser el d’usuaris d’extrema vulnerabilitat, que des del 2019 s’ha incrementat ja en un 12%, o el que és el mateix, en 3.871 persones. Una dada que preocupa l’entitat del tercer sector, especialment perquè la majoria són treballadors que no arriben a final de mes, per l’increment del cost de la vida. Des de Creu Roja treballen per evitar que passi a ser “un problema crònic” d’aquests usuaris, però admeten que “cada vegada es detecta més aquest tipus de persona que recorre a l’entitat”.

A banda d’aquests treballadors pobres, els immigrants també són un dels qui més s’atén per extrema vulnerabilitat. Des de Creu Roja expliquen, però, que la xifra de persones que venen d’altres països ha caigut respecte als darrers anys, quan havia augmentat significativament per la guerra a Ucraïna. En concret, el coordinador de l’entitat a Girona ha explicat que estan amb números similars del 2019.

Una de les solucions que es proposa per a aquestes persones són les targetes alimentàries. Properament, se’n començaran a distribuir unes 6.000 carregades amb 175 euros per gastar als supermercats. Una iniciativa que va lligada a la desaparició dels fons FEAD de la Unió Europea i que servirà per assistir famílies amb menors a càrrec.

Aquestes targetes, però, s’han de sumar a altres iniciatives del mateix estil que té la mateixa Creu Roja, com les que es donen per comprar aliments frescos, o les d’entitats com el Banc dels Aliments i Càritas. La idea és agrupar totes les propostes que tenen les tres entitats per tal de “donar una resposta major” a les necessitats de la població a les comarques gironines.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari