El moviment LGTBI demana “no estar de braços creuats” davant l’impacte de l’odi “en un context d’augment del feixisme”

L'Observatori contra l'LGTBI-fòbia reclama "voluntat política" per revertir la situació d'agressions al col·lectiu

Participants de l'acte reivindicatiu de l'Observatori contra l'Homofòbia amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia (Norma Vidal, ACN)
Participants de l'acte reivindicatiu de l'Observatori contra l'Homofòbia amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia (Norma Vidal, ACN).

El moviment LGTBI ha demanar aquest divendres, 17 de maig, “no quedar-se de braços creuats” davant l’impacte de l’odi “en un context d’augment del feixisme”. Així ho ha expressat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el president de l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, després que l’entitat fes públic ahir que en el que va d’any s’han registrat 86 incidències contra membres del col·lectiu.

“Calen més recursos econòmics i humans i sobretot voluntat política per revertir la xifra”, ha afirmat Rodríguez. Tot plegat en el marc dels actes programats per l’entitat per al Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia al Centre LGTBI de Barcelona, un esdeveniment que ha comptat amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Rodríguez ha denunciat també que la lesbofòbia és “importantíssima” hi ha reclamat polítiques per evitar que les dones “pateixin una doble discriminació, per dones i per lesbianes”. Alhora ha assegurat que les dones trans “estan excloses del món laboral” i ha demanat que Catalunya sigui “un territori amable” per a les persones que arriben per demanar asil i refugi.

També ha tingut un record per a les persones grans: “No poden estar oblidades a residències”. Ha demanat polítiques que tinguin en compte la diversitat del col·lectiu, com ara “les famílies LGTBI”. Finalment ha recordat que el VIH “continua present a la societat” i ha reclamat “reforçar mecanismes” perquè les persones en aquesta situació puguin viure “d’una forma digna”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari