Santi Vila i Miquel Sàmper s’apunten a la plataforma de suport a Salvador Illa

Els exconsellers de Mas, Puigdemont i Torra subscriuen el mateix manifest que Isabel Coixet, Joan Manuel Serrat i Jorge Javier Vázquez

Santi Vila, durant una entrevista a TV3 el 2020

Els exconsellers Miquel Sàmper i Santi Vila s’han adherit a la plataforma de suport al cap de llista del PSC, Salvador Illa. Segons ha comunicat el mateix PSC, tots dos exconsellers han decidit subscriure el manifest, impulsat per la Plataforma SÍ, que reclama un president “capaç de representar el conjunt de la ciutadania” i que “treballi per unir i eviti dividir”. La plataforma va fer-lo públic el dimarts 30 d’abril i, de moment, compta amb el suport de més de 200 personalitats.

Vila va ser conseller de Territori i Sostenibilitat del 2012 al 2016 del govern d’Artur Mas; conseller de Cultura del 2016 al 2017, i conseller d’Empresa i Coneixement, el 2017, en tots dos casos de l’executiu de Carles Puigdemont. Per la seva part, Sàmper va substituir Miquel Buch com a conseller d’Interior del govern presidit per Quim Torra el 2020 i ho va ser fins al maig del 2021.

Entre els signants del manifest hi ha la directora de cinema Isabel Coixet, el dissenyador Javier Mariscal, el cantautor Joan Manuel Serrat, el presentador televisiu Jorge Javier Vázquez, l’economista i exdiputat Josep Maria Bricall, la catedràtica i exsenadora Victòria Camps, i els actors Núria Espert, Abel Folk, Roger Pera, Josep Maria Pou o l’actriu Mònica Randall.

“Volem un govern que vagi per feina, que afronti els problemes que han estat ignorats, que sigui capaç de fer bé allò que s’ha fet malament, que practiqui la col·laboració estreta amb totes les administracions, especialment amb els Ajuntaments”, subratlla el text, que també reclama un president i un govern “que toquin de peus a terra” i s’ocupin “del que realment importa”.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari