Albiach vol que Catalunya lideri la reforma del finançament autonòmic perquè no l’imposin des de Madrid

Comuns Sumar aposta per una negociació bilateral perquè no es converteixi en una "competició entre comunitats autònomes"

Conferència de la candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, al Barcelona Tribuna (ACN)

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes del 12-M, Jéssica Albiach, ha demanat que la Generalitat de Catalunya “recuperi el lideratge” de la reforma del sistema de finançament perquè “altres territoris de l’Estat han anat agafant el lideratge de Catalunya mentre el Govern ha fet deixadesa de funcions”. En una conferència aquest dimecres al Barcelona Tribuna, la líder dels comuns ha defensat teixir aliances entre partits catalanistes per fer una proposta al govern espanyol: “Ningú millor que nosaltres sap què és el que Catalunya necessita, no ha de venir ningú de Madrid a explicar-nos què ens cal”.

La proposta dels comuns passa per una hisenda pròpia i un nou sistema que respecti la solidaritat i també l’ordinalitat, però Albiach ha subratllat que cal “una proposta de país, no de partit”, per la qual cosa s’obren a negociar el que ells plantegen. El seu objectiu és “acabar amb l’infrafinançament dels serveis públics que pateix Catalunya” i que la solidaritat amb altres territoris no suposi que Catalunya sigui de les últimes autonomies en rebre recursos. La candidata de Comuns Sumar també vol incrementar els recursos gestionats per la Generalitat i que la negociació del sistema sigui bilateral, perquè si és multilateral, ha advertit, es converteix en una “competició entre comunitats autònomes”.

La reforma del sistema, ha dit Albiach, ha d’anar acompanyada d’un “terra fiscal” comú que acabi amb la “competència deslleial” entre autonomies i d’una reforma impositiva per seguir gravant la banca i les elèctriques que permeti que Catalunya “rebi el que toca” i que hi hagi solidaritat amb altres territoris. “Hem d’incrementar un 3% els recursos de la caixa”, ha avisat, i ha descartat abaixar tributs perquè “les rebaixes d’impostos d’avui són les retallades de demà”.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari