Adif i FGC sumen 290 delictes a les seves xarxes ferroviàries entre gener del 2023 i febrer del 2024

163 van ser sostraccions de cable i 127 sabotatges, i el 41% va comportar incidències en la circulació de trens

Palets de fusta i pneumàtics cremant damunt un tram de vies de tren de l'R3.

Adif i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) concentren almenys 290 delictes a les seves xarxes ferroviàries en 14 mesos, entre gener del 2023 i el febrer d’aquest any, segons dades a les quals ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Del total, 163 van ser sostraccions de cable i 127 sabotatges o vandalisme. D’entre aquests fets delictius coneguts, el 41% va comportar incidències en la circulació de trens. Si s’estableix una ràtio, Adif concentra 184 delictes en forma de sostraccions de cable, sabotatges o vandalisme per cada 1.000 quilòmetres davant els 29 de la xarxa d’FGC.

La majoria dels casos en la sostracció de cablejat són furts, tot i que també hi ha robatoris, i és material encara no instal·lat i que es troba a la zona per obres. Precisament, aquest dimecres s’ha registrat una nova avaria per robatori de coure a la línia S2 d’FGC, que uneix Plaça Catalunya amb Sabadell, i que cap a les nou del matí ha pogut quedar resolta. Per altra banda, l’avaria fruit d’un altre robatori de coure entre Masquefa i Piera ha causat retards de deu minuts de mitjana entre Martorell i Igualada a les línies R6 i R60.

Entre gener del 2023 i febrer del 2024, les incidències causades per sostraccions de cable de coure o actes de sabotatge o vandalisme van causar incidències en 3.012 trens, dels quals 232 van ser de Rodalies i 86 a les línies d’alta velocitat. El temps mitjà d’afectació es va situar en els 191 minuts. Pel que fa a FGC, es van registrar 16 fets delictius coneguts, dels quals 13 van ser robatoris o furts de cable i 3 per sabotatge o vandalisme. En cinc casos, va haver-hi afectacions a la circulació.

En el període analitzat, el mes que va acumular més incidències és el setembre de l’any passat, amb una punta de 40; seguit del febrer, amb 27; i l’agost, amb 24. En canvi, els mesos amb menys activitat delinqüencial a les infraestructures d’Adif i FGC van ser el febrer del 2024 i el març de l’any passat, amb 14 i 15 fets delictius, respectivament.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari