Uns 70 estudiants passen la primera nit acampats al claustre de la UB en suport a Palestina

CCOO dona suport a l'acampada i celebra que el moviment estudiantil sigui la "punta de llança" de mobilitzacions per la pau

Una pancarta de l'acampada en suport de Palestina al claustre de la Universitat de Barcelona (ACN)

Una setantena d’estudiants han passat la primera nit en l’acampada al claustre de la Universitat de Barcelona (UB) en suport a Palestina. Els estudiants van iniciar l’acció aquest dilluns al vespre, quan van instal·lar tendes de campanya i van anunciar una mobilització contra “el genocidi del poble palestí”. Els concentrats mantenen oberta la duració de la protesta, però saben que, com a mínim, la mantindran fins demà, quan hi ha previst un claustre extraordinari a la UB on es presentarà una moció per exigir a la direcció del centre que es posicioni a favor de l’alto el foc i trenqui relacions amb Israel i les empreses que li donen suport.

Els impulsors de la protesta volen que aquesta s’estengui i que estudiants d’altres campus de la UB i d’altres universitats hi donin suport. De fet, els consta que alumnes de l’Autònoma de Barcelona (UAB) i la Pompeu Fabra (UPF) estan participant de l’acció. La idea és concentrar la mobilització al claustre de la UB. A banda de l’àmbit universitari, els estudiants reclamen a altres sectors socials que s’hi sumin, especialment als treballadors. En aquest sentit, CCOO ha expressat el seu suport a l’acampada a través d’un comunicat i ha celebrat que, un cop més, el moviment estudiantil sigui torni a ser la “punta de llança” de mobilitzacions per la pau i la fi dels conflictes armats.

Pel que fa a l’activitat acadèmica, les classes a l’edifici històric de la UB s’estan desenvolupant amb normalitat, ja que la voluntat de l’acció no és entorpir les classes.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari