Albiach defensa un tripartit amb el PSC i ERC, però avisa que no avalaran el Hard Rock

La candidata dels comuns descarta investir Illa amb els vots del PP com va passar a Barcelona

La candidata dels comuns a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach (ACN)

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dilluns que si els comuns formen part del pròxim Govern de la Generalitat “per descomptat que no tirarà endavant” el projecte que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès. En un col·loqui organitzat per El Periódico, Albiach ha defensat un tripartit d’esquerres amb el PSC i ERC com a “l’única fórmula que suma”, però ha advertit que no avalaran que es faci el complex d’oci que volen els socialistes.

La candidata de Comuns Sumar ha acusat els republicans d’haver “acceptat acríticament” les demandes del PSC en infraestructures, com permetre el Hard Rock o perllongar la carretera B-40 al Vallès Occidental, i ha advertit que el “casino més gran d’Europa” de Salou i Vila-seca “consumiria tanta aigua com una ciutat de 30.000 habitants” en plena “pitjor sequera de la història” i comportaria precarietat, ludopatia, inseguretat, delinqüència, màfies i blanqueig de capitals.

D’altra banda, tot i que els comuns veuen difícil un acord PSC-ERC a Catalunya, Albiach ha recordat que han pactat “al govern de l’Estat, a les diputacions i a nivell municipal”. També a Barcelona, ha assenyalat la candidata, que ha afegit: “És un secret a crits que hi ha un pacte”. La líder dels comuns ha insistit que vol un govern progressista i que “progressista vol dir amb el PSC i amb ERC”, i malgrat que ha admès diferències amb els socialistes, ha afirmat que té “molt clar” qui són els seus “aliats”. “Sembla que Illa no ho té tant”, ha afegit, en referència a la voluntat expressada pel primer secretari del PSC, Salvador Illa, de fer un executiu “transversal” que podria incloure Junts. “El PSC, per primera vegada, està més a la dreta que el PSOE”, ha reblat.

No obstant això, Albiach ha considerat “absolutament descartada” la possibilitat que es reprodueixi a la Generalitat el que va passar a l’Ajuntament de Barcelona, on el socialista Jaume Collboni va ser investit alcalde amb el vot dels comuns i del PP. “Alejandro Fernández i jo no cabem en un mateix acord i això no passarà”, ha assegurat la candidata dels comuns, que ha reclamat que “ningú cometi la irresponsabilitat” de provocar una repetició electoral després del 12 de maig.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari