Sánchez i el primer ministre d’Irlanda veuen cada vegada més a prop el reconeixement de l’Estat palestí

El president del Govern d'Espanya continua dilluns a Eslovènia i Bèlgica la gira per una solució al conflicte basada en dos estats

El president del Govern d'Espanya,, Pedro Sánchez, i el primer ministre d'Irlanda, Simon Harris, a Dublin (La Moncloa)
El president del Govern d'Espanya,, Pedro Sánchez, i el primer ministre d'Irlanda, Simon Harris, a Dublin (La Moncloa).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el primer ministre d’Irlanda, Simon Harris, han coincidit aquest divendres a veure cada vegada més a prop el reconeixement de l’Estat palestí. En roda de premsa conjunta a Dublín, Harris ha afirmat que cal un alto el foc immediat, perquè la situació actual és “incomprensible” i “ha d’acabar”. “Estem llestos per reconèixer l’Estat de Palestina. Ho farem en el moment adequat i creiem que el moment està cada vegada més a prop”, ha dit.

Sánchez ha afirmat que la situació a Gaza és “terrible” i té perill d’escalar més enllà de Palestina i Israel. Països com Espanya i Irlanda “creiem que ens hem d’involucrar i provar de portar solucions a aquesta terrible situació” perquè “mirar cap a un altre cantó quan hi ha vides en joc no ens sembla acceptable”, ha explicat.

Gira per sumar aliats

Sánchez ha obert aquest divendres a Noruega i Irlanda una gira diplomàtica per sumar aliats al reconeixement de l’Estat palestí i a la solució al conflicte basada en dos estats. La gira continua dilluns que ve a Eslovènia i Bèlgica.

Abans d’anar a Irlanda, el president espanyol ha comparegut a Oslo en roda de premsa amb el seu homòleg norueg, Jonas Gahr, que ha afirmat que el seu país “està llest” per fer aquest pas. “La qüestió és quan i en quin context”, ha dit, perquè “sigui un grup de països” els qui actuïn en aquesta direcció.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari