Sánchez promet mantenir els compromisos adquirits amb ERC en el passat mandat i reformar el finançament

El president del Govern insisteix que "tots els camins condueixen i passen per Illa" després del 12-M

El president Pedro Sánchez, al Cercle d'Economia - Foto: ACN, Bernat Vilaró

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, s’ha reafirmat en quatre compromisos “oberts” de cara a l’inici de la legislatura de la política catalana. En el marc de la clausura del Cercle d’Economia, ha garantit que mantindrà els compromisos adquirits amb ERC en el passat mandat com la condonació del deute i els traspassos, que abordarà la reforma del sistema de finançament, que redoblarà la inversió en infraestructures, i que el seu govern respectarà la història i la cultura catalanes, recull l’ACN.

Sánchez ha considerat que, amb els resultats del 12-M, la ciutadania catalana ha dit que “s’implicarà” en el progrés i la construcció de l’Espanya plural. I davant del candidat socialista a presidir la Generalitat, Salvador Illa, present a la primera fila, ha reivindicat que “no és possible un govern a Catalunya sense la participació del PSC. “Tots els camins passen per Illa i tots els camins arriben a Illa. Estic convençut que trobarà el millor camí per fer avançar Catalunya”, ha conclòs. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que Catalunya “obrirà un nou temps” de la mà d’Illa per superar “l’estancament polític”.

El president del Govern ha aprofitat la seva participació en el fòrum econòmic per explicar els seus compromisos de cara al futur govern català. En primer lloc, ha garantit que respectarà la història de Catalunya, la seva història i llengua. En segon lloc, ha assegurat que el seu executiu “redoblarà” la inversió en infraestructures sense donar xifres. I ha posat com a exemples l’impuls del corredor mediterrani i l’esforç inversor en Rodalies Renfe.

La tercera promesa de Sánchez fa referència a mantenir els compromisos adquirits en el passat mandat. I ha tingut paraules d’agraïment especialment per a ERC. “Tot i la distància amb ERC, vull reconèixer el treball i la cooperació d’Aragonès i d’ERC”, ha afegit. En quart lloc, s’ha compromès a millorar el sistema de finançament.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari