La Fundació Francisco Franco “té els dies comptats”

Així ho ha afirmat el ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres

El ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres (Congrés dels Diputats)

El ministre de Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, ha anunciat aquest divendres que el govern espanyol “extingirà” la Fundació Francisco Franco en aplicació de la nova llei de memòria democràtica. I ha afegit: “Si una fundació, espai o lloc enalteix, rememora o homenatja algú que va ser repressor, no té cap sentit dins de la democràcia”.

La normativa, aprovada el juliol del 2022, estableix que es puguin tancar fundacions que “no persegueixin finalitats d’interès general o facin activitats contràries a aquest interès general”. I en aquest sentit, considera “contrària a l’interès general l’apologia del franquisme, l’enaltiment del cop d’estat i de la dictadura o dels seus dirigents, amb menyspreu i humiliació a la dignitat de les víctimes del cop d’estat, de la guerra o del franquisme”.

Preguntat per si ens trobem en “els últims dies” de la Fundació Francisco Franco, Ángel Víctor Torres ha estat taxatiu: “Sí”.

En una entrevista a SER Canarias, el ministre Torres ha deixat clar que, malgrat que la Fundació Francisco Franco va canviar els estatuts per provar de driblar la llei de memòria democràtica, l’executiu utilitzarà les vies de què disposa per forçar-ne l’eliminació.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari