Desarticulada una organització que traficava amb persones des de diferents països europeus cap a Barcelona

Les víctimes pagaven entre 10.000 i 12.000 euros per un trajecte en males condicions en furgoneta

Interior de la furgoneta utilitzada per un grup acusat de traficar amb persones - Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de persones des de diferents països europeus cap a Barcelona i ha detingut set persones com a presumtes responsables, els quals estan acusats de delictes de tràfic de persones, falsedat documental i pertinença a organització criminal. La investigació es va iniciar el juliol del 2023, quan es va detectar una primera furgoneta amb onze persones amuntegades al seu interior a Sant Adrià de Besòs, difon l’ACN.

Les víctimes eren ciutadans estrangers en situació administrativa irregular a les quals cobraven entre 10.000 i 12.000 euros per garantir-los el trasllat i l’entrada a Barcelona, posant en risc la seva vida per les deficients condicions en les quals es feia el trasllat. El viatge durava dos mesos, durant els quals es movien per diferents països de la Unió Europea i, posteriorment, es reunien amb l’organització en una ciutat determinada per organitzar el viatge final cap a Barcelona.

Aquest viatge es feia per carretera, en furgonetes sense finestres i amuntegats. La policia ha explicat que les condicions higièniques i sanitàries eren nul·les i no tenien cap mena d’aliments a la seva disposició, tot i que els trajectes eren de més de 18 hores. Durant el trajecte no es permetia a aquestes persones sortir de l’habitacle, ni quan paraven a posar benzina. Així, havien de fer les seves necessitats en bosses de plàstic i orinar en ampolles de plàstic, recull la mateixa informació.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari