Unes 2.500 persones es manifesten a Barcelona per la sanitat pública i el dret a la salut per davant del “negoci”

Demanen acabar amb les llistes d'espera excessives i reclamen més recursos per a l'atenció primària

Centenars de manifestants desfilen per la Via Laietana per reivindicar el dret a la salut (Blanca Blay, ACN)
Centenars de manifestants desfilen per la Via Laietana per reivindicar el dret a la salut (Blanca Blay, ACN).

Unes 2.500 persones s’han manifestat aquest diumenge al centre de Barcelona a favor de la sanitat pública, segons xifres de la Guàrdia Urbana. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut, la Marea Blanca i la Marea Pensionista han impulsat la protesta, que ha arrencat a plaça Urquinaona fins a desembocar a la plaça Sant Jaume, baixant per la Via Laietana.

Els manifestants han reivindicat el dret a la salut i la sanitat pública i han aixecat la veu contra les llistes d’espera excessives i la “privatització” de la sanitat. Entre altres, han reclamat també més recursos per a l’atenció primària i l’abordatge de la salut mental, així com unes condicions laborals dignes per als professionals sanitaris.

“O la ciutadania es posa dempeus i entén que la salut es un dret o ens quedarem sense sistema”, ha dit en declaracions als mitjans Toni Barbarà, metge jubilat i un dels portaveus de la Marea Blanca. Barbarà ha recordat que “si no hi ha salut no hi ha vida” i ha carregat contra la “liquidació” del sistema sanitari, tot prometent seguir lluitant “fins a l’extenuació” en contra de les “privatitzacions” i les “mercantilitzacions”.

Conchita Ribera, portaveu de la Marea Pensionista, ha denunciat la “degradació” de la sanitat pública i les llargues llistes d’espera per a algunes intervencions i visites amb el metge de capçalera. “No podem suportar-ho”, ha afirmat.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari