El pressupost de la Generalitat per a Drets Socials decep l’Associació Catalana de Recursos Assistencials

La presidenta de l'entitat, Cinta Pascual, alerta que "perpetua l'infrafinançament del sector"

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en roda de premsa a la Generalitat (ACN)

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha considerat “decebedor” el projecte de pressupost del Departament de Drets Socials de la Generalitat perquè “perpetua l’infrafinançament del sector”.

“L’augment del 5% de les tarifes públiques és insuficient i posa en perill els professionals, així com a les empreses i les entitats”, ha alertat aquest dilluns la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, que ha instat a millorar el finançament per millorar salaris i garantir la sostenibilitat dels operadors de la xarxa pública de serveis socials.

Tot i que el pressupost preveu un increment general del 8,7%, ACRA ha remarcat que la realitat és que la partida per a tarifes i salaris dels professionals només augmenta en 115 milions d’euros, una xifra que jutja insuficient considerant “l’infrafinançament històric” del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència.

“Des d’ACRA reclamem un pacte de país, un acord de tots els grups parlamentaris per finançar l’atenció a la dependència al mateix nivell que molts països europeus del nostre entorn”, ha demanat Pascual, que ha lamentat que Catalunya estigui “a la cua d’Europa en inversió”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari