Colau demana que les restriccions per sequera s’apliquin al turisme i critica la “hipocresia” del Govern i l’Ajuntament

Vincula el suport als pressupostos a mesures per reduir el consum d'aigua d'aquest sector i a l'aturada del Hard Rock

Ada Colau, exalcaldessa de Barcelona, en la seva intervenció al Consell Nacional de Catalunya en Comú (Norma Vidal, ACN)
Ada Colau, exalcaldessa de Barcelona, en la seva intervenció al Consell Nacional de Catalunya en Comú (Norma Vidal, ACN).

La co-coordinadora de Catalunya en Comú, Ada Colau, ha criticat la “hipocresia” del Gobierno catalán i de l’executiu de Jaume Collboni a l’hora d’aplicar les restriccions per sequera. Ha lamentat que es demani a la ciutadania que faci “el màxim esforç per estalviar cada gota d’aigua” mentre aquesta directriu no s’aplica sobre el turisme.

“És inadmissible”, ha considerat l’exalcaldessa. Així, ha avisat que la definició de mesures per reduir el consum d’aigua d’aquest sector i l’arxivament del Hard Rock són dos elements clau perquè els comuns negociïn els pressupostos de la Generalitat. Ho ha dit en una intervenció al Consell Nacional de Catalunya en Comú, en què també ha reclamat al PSOE un índex per regular el preu del lloguer que no sigui un “fail”.

Ada Colau ha assegurat que un dels grans reptes als quals Catalunya ha de fer front és el de l’emergència climàtica i ha afirmat que aquesta és una “qüestió de present” que s’està fent palesa amb la sequera persistent que s’està vivint i que ha comportat l’any més calorós de la història.

Ha considerat que la darrera vegada que es va fer “política seriosa” en aquesta direcció va ser l’any 2010, amb el tripartit d’esquerres al Govern català i Salvador Milà a la conselleria de Medi Ambient. “S’ha viscut de les rendes de la gran feina que es va fer llavors”, ha etzibat Colau que ha reiterat la necessitat d’apostar de forma definitiva per la gestió pública de l’aigua, millorar el sistema de reg i conreu del camp i deixar de mercantilitzar aquest recurs.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari