El jutge deixa en llibertat l’exassessor d’Ábalos, investigat per suposades mossegades en la compra de mascaretes

Koldo García Izaguirre va ser detingut dimarts en un operatiu de la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil

José Luis Ábalos
José Luis Ábalos

El jutge de l’Audiència Nacional que investiga Koldo García Izaguirre -qui va ser assessor del ja exministre de Transports José Luis Ábalos (PSOE)- pel suposat cobrament de comissions il·legals en la compra de mascaretes durant la pandèmia, ha decidit deixar-lo en llibertat. L’arrest de García es va produir aquest dimarts, en un operatiu de la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en el marc d’un cas que investiga pràctiques corruptes en la compra de mascaretes durant la pandèmia de covid-19.

Com l’exassessor d’Ábalos, també han quedat en llibertat la resta de detinguts: el germà de García, Joseba García Izaguirre; l’empresari i president del Zamora Club de Futbol, Víctor de Aldama; i l’empresari basc Íñigo Rotaetxe. L’esposa de Koldo García, Patricia Úriz, també va ser detinguda, però va quedar en llibertat després de passar per dependències policials.

Concretament, se’ls investiga per pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d’influències i delicte contra la Hisenda Pública. Les indagacions policials se centren en els 53 milions d’euros que el Ministeri de Transports, el de l’Interior i les comunitats autònomes de les Illes Canàries i les Balears haurien desemborsat d’urgència per comprar mascaretes a una empresa aliena al sector, amb la qual haurien contactat mitjançant el llavors assessor d’Ábalos.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari