Planas promet als agricultors inspeccions a distribuïdors, menys burocràcia i lluitar per les clàusules mirall

Alerta sobre els sectors extremistes que proven d'instrumentalitzar el sector per interessos "espuris"

Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha promès aquest dijous als representants de les organitzacions d’agricultors que el seu executiu incrementarà les inspeccions a distribuïdors i superfícies comercials per assegurar el compliment de la llei de la cadena alimentària. Ho farà amb la creació d’una nova Agencia de Control Alimentari.

També ha promès un programa de simplificació de la burocràcia, especialment per als petits agricultors, i portar a Europa modificacions de la Política Agrària Comuna perquè s’adapti millor a la realitat del sector.

Planas també ha promès que l’Estat defensarà davant la Unió Europea l’establiment de “clàusules mirall” perquè els productes importats no continguin elements prohibits als agricultors comunitaris.

Planas ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se amb els representants de les organitzacions d’agricultors Asaja, COAG i UPA, que s’han manifestat aquest dijous a les carreteres de Madrid i fins a la porta del Ministeri.

La trobada, segons ha afirmat, és la “continuació” de les reunions regulars per “resoldre la problemàtica concreta dels agricultors, ramaders i medi rural” sobre les situacions que viuen.

El ministre ha recordat que dilluns es reunirà amb les comunitats autònomes i el 26 de febrer assistirà al Consell Europeu d’agricultura, i buscarà “donar resposta” a les peticions del sector.

Ha diferenciat entre la interlocució amb les organitzacions agràries i les manifestacions de sectors ultra. “Estem contemplant una sèrie de mobilitzacions dels últims dies, algunes legítimament espontànies, que no han estat comunicades, però que reflecteixen una problemàtica, i alhora una interferència política evident per part de sectors extremistes que pretenen aprofitar aquestes reivindicacions legítimes per als seus interessos espuris”. Un fenomen que, segons el ministre, “també estan veient les organitzacions agràries”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari