El ministre de l’Interior diu que policies encausats per l’1-O van actuar “amb proporcionalitat”

El ministre de l'Interior destaca la "professionalitat" i l'actuació "en el marc de la llei" dels agents

Cops de porra durant l'1-O
Cops de porra durant l'1-O

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat aquest divendres, en una entrevista a TVE, que “respecta” la decisió de l’Audiència de Barcelona d’enviar a judici 46 policies per la seva actuació durant l’1-O, però s’ha mostrat “convençut” que aquell dia els agents van actuar “amb la proporcionalitat necessària”.

“Jo fa més de cinc anys i mig que estic al capdavant de Ministeri de l’Interior, i de l’únic que puc parlar és de la gran professionalitat de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, i aquesta professionalitat es basa en el fet que la seva conducta i resposta sempre és en el marc de la llei”, ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que “els mateixos agents” avaluen les seves actuacions de manera “contínua”, i “d’acord amb els protocols que es van establint es genera un comportament que determina que sigui molt més fàcil adequar-se a les circumstàncies i actuar de manera proporcionada en cada moment”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari