El PP demana que el fiscal general de l’Estat aclareixi si ha pressionat per no investigar Puigdemont per terrorisme

Gamarra exigeix "explicacions" perquè no hi hagi "cap dubte sobre la imparcialitat" del fiscal del Suprem

  La secretària general del PP, Cuca Gamarra, en un acte del partit (Premsa PP)

  La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha exigit aquest dilluns la compareixença del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, perquè aclareixi si va pressionar el fiscal del Tribunal Suprem, Álvaro Redondo, perquè rebutgés investigar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per terrorisme en la causa del Tsunami Democràtic. La popular ha recordat que, en un informe anterior, Redondo sí que era partidari d’investigar Puigdemont per terrorisme, i ha demanat “explicacions” sobre si García Ortiz va reunir-se amb el fiscal del Suprem perquè canviés d’opinió.

  “Davant la gravetat i la immediatesa, això hauria de resoldre’s aquest mateix dia. Crec que les explicacions no han d’esperar i hauran de produir-se públicament i de manera transparent per part del fiscal general de l’Estat, i si pogués ser en seu parlamentària, millor”, ha manifestat Gamarra en una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press. La popular ha insistit que no pot haver-hi “cap dubte sobre la imparcialitat” del fiscal del Suprem i que, per això, “ha de donar explicacions” i “informar amb absoluta transparència”.

  Gamarra ha destacat que entre el primer informe de Redondo -en el qual estava d’acord en investigar la causa del Tsunami per terrorisme- i el darrer -que ho rebutja-, s’hauria produït una reunió del fiscal general amb el seu subordinat, una trobada que el PP demanen que aclareixi “en què va consistir, perquè no hi hagi dubtes al respecte”.

  (Visited 33 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari