Interior avisarà Drets Socials abans d’acompanyar Endesa a habitatges ocupats per si hi ha una família vulnerable

L'Aliança contra la Pobresa Energètica reclama comptadors socials com marca el conveni entre la Generalitat i la energètica

La portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano - Foto: ACN, Laura Fíguls

El Departament d’Interior de la Generalitat avisarà el de Drets Socials quan rebi una petició de la companyia Endesa per tenir suport dels Mossos d’Esquadra en una actuació a un habitatge ocupat, sigui un pis o un bloc sencer, perquè comprovi si les famílies que hi viuen es troben en situació de vulnerabilitat.

El conseller Joan Ignasi Elena i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han comunicat aquest compromís a l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) durant una reunió mantinguda les darreres hores, difon l’ACN.

L’entitat reclama que, en aquests casos, s’instal·lin comptadors socials d’acord amb el conveni entre Endesa i la Generalitat del 2021. Els Mossos van fer 49 intervencions el 2023 en rebre un requeriment d’Endesa per tenir suport en habitatges amb connexions irregulars, mentre que el 2022 la xifra va ser 44.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica va reclamar la tardor passada des del Parlament que les conselleries d’Interior i Drets Socials es coordinessin per evitar talls d’electricitat en habitatges ocupats on viuen persones en situació de vulnerabilitat per evitar casos com el del bloc de Sabadell, on l’any passat 27 famílies, entre les quals molt menors d’edat, van estar quatre mesos sense llum.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari