García Castellón obre una nova línia d’investigació a Tsunami Democràtic per la visita del rei Felip VI a Barcelona

Demana informació sobre uns missatges al voltant de la seguretat d'una comitiva que "podria ser una comitiva reial"

  CDR protestant per la visita de Felip VI a Barcelona

  El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha obert una nova línia d’investigació a Tsunami Democràtic relacionada amb les protestes en contra de la visita del rei Felip VI amb motiu dels premis Princesa de Girona, el 2020. Segons ha avançat El Periòdico i ha pogut confirmar l’ACN, en una nova interlocutòria de 14 pàgines el magistrat ha inclòs per primera vegada una sol·licitud d’informació sobre uns missatges que l’empresari Josep Campmajó va intercanviar amb una persona que “podria pertànyer a un cos policial”, en els quals tots dos parlen dels preparatius de seguretat d’una comitiva que, segons García Castellón, “s’entén que podria ser una comitiva reial”.

  Campmajó va intercanviar els missatges a través de l’aplicació Wire, amb un individu que tenia el sobrenom de Xuxu Rondinaire i del qual el magistrat sospita “que podria ser del cos dels Mossos d’Esquadra”. “La conversa permet inferir que Tsunami Democràtic podria tenir al cap realitzar alguna actuació en relació amb la visita del rei a Barcelona“, considera el jutge. Concretament, García Castellón dedueix “d’expressions com Guàrdia R que amb tota probabilitat faci referència a la Guàrdia Reial”.

  A més, el magistrat indica que Xuxu Rondinaire hauria exposat informació sobre el desplegament de seguretat estàndard realitzat als desplaçaments del monarca, des de l’ús de vies ràpides des de l’aeroport fins al recinte on se celebra l’acte, incloent la composició de la comitiva mòbil amb la disposició dels vehicles de la Casa Reial, Mossos, ambulàncies, etc., passant pels reconeixements realitzats de manera permanent sobre el recorregut i la disposició de força policial en encreuaments, ponts, interseccions, etc”.

  Per tal d’aprofundir en aquesta nova línia d’investigació, García Castellón ha demanat a la Guàrdia Civil que investigui les converses, identifiqui en Xuxu Rondinaire i informi sobre les visites planificades a Barcelona  que tenia llavors el rei. A banda, el jutge també ha demanat nous informes amb relació a l’assistència rebuda pel ciutadà francès que va morir d’un infart durant el bloqueig de l’aeroport, i ha sol·licitat els atestats i informacions que la Guàrdia Civil i els Mossos tenen sobre el tall de l’AP-7 prop de la Jonquera, així com qualsevol informe al respecte que pogués estar en mans de les autoritats franceses.

  (Visited 63 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari