De l’àngel Marcelo a l’amnistia

Jorge Fernández Díaz disposava d’un singular àngel de la guarda -Marcelo, l’anomenava-, que entre altres servituds li aparcava el cotxe. Així ho va explicar sense vergonya en el seu dia sota la mira atònita del país. El fervor religiós de qui va ser ministre de l’Interior sobrepassa els marges del seny. Definitivament, sembla que Marcelo l’ha abandonat, l’àngel ja no el guarda i desconec qui li aparca el cotxe. Era un secret de domini públic que durant la llarga travessia del procés el val·lisoletà havia encarregat informes falsos per fer descarrilar el periple independentista, el que anomenen operació Catalunya; fins a trenta-quatre informes falsos, recompten els mitjans. Ara s’ha confirmat que el membre supernumerari de l’Opus Dei consignava l’abús, amb sobres -el PP té un seriós problema amb els sobres…- sense remitent, al president Mariano Rajoy.

Com que aquest país està anestesiat contra les deu plagues d’Egipte i ben just sent dolor, potser no calibrem la magnitud del que se’ns revela: les clavegueres de l’Estat van inventar-se informes contra gent relacionada amb l’independentisme i altra gent que, sovint, ni tan sols hi tenia res a veure, el que s’anomena guerra bruta -com si les guerres poguessin ser netes…-. De Xavier Trias a Josep Lluís Trapero, passant per Sandro Rosell o Sol Daurella. Sense importar les seqüeles, el fi justificava els mitjans, i el fi era agafar una drecera -bruta- per acabar amb els deliris indepes.

La paradoxa del cas que ara ens ocupa i preocupa és que l’amnistia pactada pels independentistes i el PSOE, que tant demonitza el PP i que busca fer taula rasa amb les desmesures del procés, a banda i banda, pot acabar salvant també Rajoy i Fernández Díaz dels seus despropòsits. Un oxímoron que crea urticària entre l’independentisme del morro fort. El preu per salvar al soldat Carles Puigdemont pot ser el de salvar alhora M. Rajoy i companyia, i a l’inrevés.

Tard o d’hora, Rajoy i el seu capellanesc ministre de l’Interior hauran de comparèixer de nou al Congrés -tot i que Rajoy en fa burla. El pacte d’investidura del PSOE i Junts així ho indica. En teoria estaran obligats a no mentir, ho diu el reglament, però també la santa mare Església. L’octau manament diu: “No donaràs fals testimoni ni mentiràs”, i Fernández Díaz ho sap. Doncs això.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari